Aktuella kurser 2009
OBS Kursen är inställd!
Information om nytt tillfälle kommer.


Gå Kurs i Digitalt måleri

Lär dig grunderna i Digital Fine Art - GRUNDKURS
 
Datum: 25 - 27 september 2009. Detaljerat schema meddelas senare.
 
 
Plats:

Sundsbergs Gård, Sunne, Värmland

Adress:
Stiftelsen Sundsbergs Gård
Ekebyvägen
686 35 SUNNE
Tel: 0565-103 63
E-post: sundsbergsgard@telia.com

http://www.sundsbergsgard.se

Nivå: GRUNDKURS
Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på att lära dig grunderna i Digitalt måleri. Kursen lär inte ut hur man målar utan du ska ha goda kunskaper i att skapa och att vara kreativ.
Vem kan
gå kursen:
Du är konstnär och vill ta ditt konstnärskap vidare genom att lära dig något nytt. Du är nyfiken och öppen för det nya som kommer inom konsten. Du vågar ta nya steg och ge kreativiteten en chans. Du har god datorvana.
Vad ska du ta med?:

Din bärbara dator – Den bör vara relativt ny och ha bra minneskapacitet
Innan du kommer till kursen har du tankat ner en 30 dagars testversion av Corel Painter 11 på Corels hemsida. (Rekommenderas att du gör en (2) veckor innan kursstart) Adress:http://www.corel.com/servlet/Satellite/gb/en/Product/1166553885783#tabview=tab0
Bilder som inspirerar dig. Klipp gärna ut dessa från olika tidningar och klistra in i en bok som du tar med dig. Även fotografier går bra.
Skriv ner dikter, texter på musik du gillar eller bara tankar du vill förmedla eller annat som inspirerar dig.
Ha du en Ipod eller annan mp3-spelare kan du använda denna under de tider vi kallar för egen tid. Eller hörlurar till datorn om du lyssnar på musik via den.

Lärare:  Heidemarie Z Carnelid
Heidemarie har mångårig erfarenhet av att skapa konst Digitalt. Hon har vunnit ett flertal utmärkelser för sin konst och haft flera utställningar både internationellt och i Sverige.

Intresset för att Heidemarie ska hålla kurser i Digital Fine Art har funnits i flera år, men det är först nu som det är möjligt.

 Anders Carnelid
Anders har sedan flera år erfarenhet av att skriva ut digital konst via storformatskrivare och kommer att bistå med hjälp och att lära ut vad man ska tänka på inför utskrifter, upplaga samt hur man signerar och marknadsför sin digitala konst.
Beskrivning:

På kursen använder vi oss av Corel Painter 11. Du lär dig grunderna i programmet och kan efter kursens avslut fortsätta att utvecklas hemma. Det planeras för en fortsättningskurs 2010.

Det kommer att vara ett fullspäckat schema där vi börjar på fredag kväll kl. 19.00. På lördag börjar vi redan kl. 09.00 på morgonen efter att vi ätit frukost kl. 08.00 och slutar vid 21.30 på kvällen då vi intar den sista måltiden tillsammans. Även söndagen börjar 09.00 och pågår till framåt ca 18.00.

På kursen får du lära dig hur du bäst anpassar Corel Painter för dina behov, du lär dig hur de olika penslarna fungerar, hur du bäst skapar utifrån dina förutsättningar. Det viktiga är att du målar på ditt personliga sätt och att din kreativitet får frihet.
Du lär dig hur en ritbräda fungerar och hur du ställer in den.
Hur du använder lager.
Vi går igenom de olika penslarna som Hur du skissar, målar med Olja, Akryl, Airbrush, Vattenfärger och mycket mer.

Varje lektion inleds med en kursdel, övning och sedan fri tid att sitta och måla. Under den fria tiden finns läraren till förfogande och kommer att gå runt bland kursdeltagarna för att hjälpa till och ge råd. Är det något som berör alla kommer detta att tas upp gemensamt i gruppen.

Under söndagen kommer ni att få lära er att skriva ut ert konstverk på akvarellpapper eller canvasduk. Det kommer att finnas kilramar för canvas i tre olika storlekar: 50 x 50 cm, 24 x 53 cm & 50 x 40 cm. När du anmäler dig talar du om vilken storlek du önskar.

Du som väljer utskrift på akvarellpapper kan få denna i max 50 cm bredd. Du behöver inte ange storlek vid anmälan men gärna att du väljer akvarellpapper.

Pris: 2.700:- som du sätter in på Plusgironr:49 23 53 - 8 eller Bankgironr: 354-3345
Vad ingår:

Samtliga måltiderFrukost, fika, middag & kvällsmat. Glöm inte att ange om du är överkänslig mot något när du anmäler dig
Boende på vandrarhemmet i Sunne
Samtliga lektioner
Lån av utrustning – Digitaliseringsbord med pennor. – Har du eget digitaliseringsbord är du välkommen att ta med det till kursen.
En (1) utskrift på Canvas eller akvarellpapper

Sista anmälnings
dag
:

Omgående, men senast den 15 september 2009.

Antal Kursplatser: För att kunna hinna med att hjälpa alla är det begränsat till 10 kursdeltagare.
   
 
Boendet:

Vi bor på Sunne Vandrarhem, som ligger vackert beläget uppe på höjden. Vandrarhemmet tillhör STF, så är du medlem vänligen bekräfta detta när du anmäler dig.

Adress:
Hembygdsvägen 7
686 31 SUNNE
Tel/Fax 0565-107 88
sunne.vandrarhem@telia.com
http://www.sunnevandrarhem.se

Anmälan: Gör du genom att maila in följande information till digitalkurs@heidemarie.se

Namn
Adress
Postnr & Ort
Telefon
Mobil
Om du äger ett eget Digitaliseringsbord
Vilken storlek du önskar som kilram (50 x 50 cm, 24 x 53 cm & 50 x 40 cm)
Du väljer Canvas
Du väljer Akvarell

Om du är matöverkänslig
Om du är medlem i STF

Du sätter in 2.700:- på PG eller BG som står vid informationen om priset

Samarbets-
partners:

Sundsbergs Gård

Vandrarhemmet Sunne

ZeCa - Productions

   

 

 
Samtliga illustrationer på denna webbplats är copyright-skyddade © 2003-2009