Metod

Att måla med digitala media innebär samma handlag, men utan kladdet det innebär att måla med fysiska färger och jag är aldrig utan färg, papper, penslar eller duk! Det ger samma känsla som att måla med olja, vattenfärger, gouache eller vilken traditionell teknik som helst. Ritbrädan gör att jag slipper använda mus utan håller i en penna som också kan fungera som pensel eller airbrush och tekniken simulerar i datorn det traditionella arbetssättet.

Att måla digitalt på en dator innebär inte att jag målar på foton utan precis som andra traditionella konstnärer använder jag mig ibland av foton som en referens. Däremot händer det att jag monterar in foton för att få fram den effekt jag vill skapa i ett visst skede i mitt konstverk.

Jag gör mina tavlor endera i en begränsad upplaga eller som enstaka original där jag fortsätter måla på traditionellt vis på bilden efter att den digitala produktionen är utskriven. Eftersom jag målar digitalt är varje utskrift ett eget original men numreringen garanterar en maximal upplaga. Man skulle kunna kalla det för Digital Litografi (som dock inte är ett vedertaget begrepp).

Dessutom har jag full översikt över hela produktionskedjan själv eftersom jag vill ha kontroll över vad jag lämnar ut, från första penselstrecket till bilden är utskriven och monterad. Att spänna upp en utskriven canvasduk på kilram eller montera ett akvarellblad i en ram gör jag tillsammans med min man Anders. Varje canvastavla är dessutom behandlad med konstnärsfernissa som ökar tavlans finish och hållbarhet.

 
 
Samtliga illustrationer på denna webbplats är copyright-skyddade © 2003-2009