Om mig

Mitt namn är Heidemarie Z-Carnelid och jag är född i Berlin, Tyskland 1964. Jag kom som Berlinbarn 1968 och har växt upp i Skåne och Småland. Efter ett tiotal år i Göteborg har jag nu sedan 2001 rotat mig i Viared utanför Borås, tillsammans med min man Anders och vår nyaste familjemedlem, katten Prinz Domino. Här får jag min inspiration och min glädje över att skapa.

Ända sedan jag var liten har jag målat. Min mamma brukade säga att jag var född med pensel i min hand. Konst för mig är livet. Jag älskar att skapa konst själv och även att se på andras konstverk. Sedan 1997 målar jag digitalt med hjälp av datorn och ett Wacom digitaliseringsbord. Detta sätt att skapa konstverk på heter Digital Fine Art. Med datorns hjälp och tillhörande program återskapar jag de olika materialens struktur i min dator. Jag blandar de färger och väljer den teknik och pensel som passar mig bäst för just det konstverket.

Jag lägger ner mycket tid på att finna nya uppslag till tavlor. Intryck och inspiration finner jag överallt. Att ha med sig papper och penna är viktigt för mig. Ett löv, en fläck på marken kan inspirera mig till något nytt att skapa. Då måste jag skriva ner vad jag tänkte just då när jag mötte det här intrycket, platsen. Har jag tid ritar jag snabbt ner en liten skiss i min bok. Symboliken i saker är viktig för mig. Att våga tolka livet på mer än ett sätt.

De senaste åren har jag haft eller deltagit i ett flertal utställningar. Bland annat i Stockholm, Hamburg, Florens, New York, Göteborg och Örebro-trakten som blivit mycket uppskattade. Ett genomgående gensvar har varit hur berörda människor har blivit och hur uppiggade och uppmuntrade de har tagit del av bilderna. Till bilderna skriver jag även ofta en text med en reflektion ur mitt liv.

 
 
Samtliga illustrationer på denna webbplats är copyright-skyddade © 2003-2009